זלמן

שזר

קראו עוד

ציון לשבח במלגה על שם שיינדיל ופנחס ולד לשנת תשפ"ה

מִלגה שנתית לחוקרים צעירים העוסקים בחקר תולדות עם ישראל מימי המקרא עד לעת החדשה.

המלגה מוענקת מעיזבונה של המנוחה גולה ולד ז"ל לזכר הוריה פנחס ושיינדיל ולד.

    הזוכים

    גב' עדי נמיה כהן - זוכה בציון לשבח במלגת ולד לשנת תשפ"ה

    נימוקי הבחירה בהצעת המחקר של גב' עדי נמיה כהן
    אוכל ודרכי אוכל בקרב יהודי ארצות האסלאם בימי הביניים

    עבודת הדוקטור של גב' עדי נמיה כהן עוסקת באוכל ובתרבות הקשורה בו בקרב יהודי ארצות האסלאם בימי הביניים. העבודה כוללת מגוון נושאים הקשורים בייצור מזון, בהשגתו, בהכנתו ובצריכתו, תוך התייחסות להיבטים התרבותיים, החברתיים, הדתיים, הפוליטיים והכלכליים הכרוכים בהם. האוכל ותרבות האוכל מהווים צוהר לעולמם של יחידים ושל חברות. דרך הדיון באוכל נבחנת שגרת היום־יום ומתבהרים המבנים החברתיים בשלושה מרחבים: מרחב הבית והמשפחה, מרחב מאכלי הרחוב ויצרני המזון, ומרחב הסעודה המשותפת. המחקר מתמקד בחברה היהודית על שלושת זרמיה הדתיים המרכזיים: הרבני, הקראי והשומרוני; ובתוך הזרם הרבני בשלושה מרכזים: הירושלמי, הבבלי והמגרב. תחומי המחקר השונים הללו, המספקים שלל פרספקטיבות ייחודיות לחקר החברה היהודית, ארוגים יחד למכלול אחד ומציגים גישה רב ממדית לחקר החברה היהודית.
    חשיבות ייחודית נוספת נובעת משילוב חקר תולדות היהודים בארצות האסלאם עם ניתוח חברתי־תרבותי מקורי של התרבות החומרית שלהם – שילוב שיהיה חיוני למחקר בשנים הקרובות. לכך נוספים מחקר מעמיק של החברה הלא יהודית באמצעות הכרת השפה הערבית, ההיסטוריה ותרבות האסלאם, וכן מיומנויות הכרוכות בקריאה וניתוח כתבי יד מאוסף הגניזה, תוך שימוש בשיטות המחקר החברתי־תרבותי על אוכל.
    בשל איכותה המשובחת של הצעת המחקר, החידושים שהיא מציעה ותרומתה הפוטנציאלית לחקר חברות יהודיות, החליטה הוועדה להעניק לעדי נמיה כהן ציון לשבח.

    חברי ועדת הפרס: פרופ' אסתר מאיר גליצנשטיין (יו"ר), פרופ' עמנואל פרידהיים ופרופ' נחם אילן

    אפרת לדרפיין גלבוע

    זוכה בציון לשבח במלגת ולד על שם שיינדיל ופנחס ולד לשנת תשפ"ג

    חיה לואיס

    זוכה בציון לשבח במלגת ולד על שם שיינדיל ופנחס ולד לשנת תשפ"ב