פרס הצטיינות למורים בהיסטוריה של עם ישראל
הפרס מוענק השנה לראשונה, מתוך רצון לעודד הצטיינות בהוראת ההיסטוריה בכלל ותולדות ישראל בפרט. המורות והמורים הזוכים הומלצו על ידי המפמ"ריות במשרד החינוך, לאחר תהליך בירור קפדני.
הזוכים

גב' קיתי נוייסר קעואר – המלצת מפמ"ר היסטוריה בחברה הערבית, מר מוחי מורשד אלדין
נימוקי הבחירה: בזכות פעילותה החינוכית הענפה, המועמדת מצטיינת כמורה עם חוסן אישי ויזמות חברתית־רגשית יוצאת דופן, המעצבת את תחום ההיסטוריה ומעניקה ממד חדש לתחום החינוך החברתי והרגשי. כחברה בוועדת ההיגוי לתחום הדעת, היא מובילה בתכנון ופיתוח מערכי השתלמות מתקדמים לפיתוח מקצועי, תוך הקניית מיומנויות המאה ה־21 ומיומנויות 'בוגר 2030' בעשייה החינוכית. תרומתה בפרויקטים חברתיים, כמו הובלת פרויקט SEL במחוז הצפון לטיפוח חוסן רגשי־חברתי בקרב מורים ותלמידים, יוצרת חוויית למידה המעצימה את התלמידים ותורמת לצמיחתם האישית והקהילתית.
במיוחד בולטת יוזמתה במהלך אירועי השבעה באוקטובר, להוביל חיבור של יחידות למידה המעודדות חמלה, סובלנות והדדיות בין יהודים וערבים, מתוך מטרה לחזק את החיים המשותפים. פעולתה זו מדגישה את תחושת השייכות והקהילתיות שהיא מטפחת בכל מסגרת שבה היא פועלת. בנוסף, היא יוזמת ומובילה פרויקטים ייחודיים כמו 'שייכות למקום', אשר מעודדים תחושת שותפות וחיזוק הקשר של התלמידים לקהילתם ולזהותם.
יכולותיה להוביל צוותים ארציים ומחוזיים, והיכולת לשמור על קשר קרוב ומשמעותי עם תלמידים ועמיתים כאחד, מדגישות את חוסנה האישי ואת חזונה לחינוך המבוסס על רווחה רגשית ופיתוח חברתי. כל אלה הופכים את גב' קיתי נוייסר קעואר למועמדת מצטיינת המהווה מודל לחיקוי, בזכות ההשפעה המעמיקה והמחדשת שלה על דור העתיד.
גב' מרים אנגלמן – המלצת מפמ"ר היסטוריה ואזרחות בחמ"ד, גב' בלהה גליקסברג
נימוקי הבחירה: הגב' מרים אנגלמן לימדה היסטוריה ואזרחות בתיכון אמי"ת כרמיאל, והייתה סמל ודוגמה למסירות, להשקעה, למקצועיות ולחדשנות פדגוגית. היא מומלצת לקבל אות הוקרה על פועלה הרב ועשייתה המבורכת כמדריכה להיסטוריה בחמ"ד במחוז צפון במשך שנים רבות. בתפקידה זה השקיעה רבות בטיפוח ובקידום מורים חדשים, העצימה מורים המלמדים תלמידים עולים חדשים, תלמידים ליקויי למידה, וכאלה הזקוקים לשירותי חינוך מיוחדים. הובילה תהליכי פיתוח מקצועי במחוז צפון במשך שנים רבות, והשתלמויות שמשכו אליהן קהל מורים גדול, הייתה שותפה בהובלת נתיבי לימוד חדשניים בהיסטוריה והייתה בין המורים הראשונים בארץ שיישמו בכיתותיהם למידה בתוכנית 'באר' – הנתיב הדיגיטלי בלימודי היסטוריה בחמ"ד. מרים אנגלמן מוערכת מאד בקרב עמיתיה לצוות ההדרכה והתמסרה במקצועיות רבה לכל משימה הדרכתית. היא הייתה בין כותבי 'ערכת פר"ח' הכוללת למידת היסטוריה חדשנית דרך סרטים ושירים בשיעורי היסטוריה בחמ"ד; והייתה שותפה בכתיבת תוכנית 'חמ"ד ועד', שבמסגרתה תלמידי החמ"ד מראיינים אנשי עדות במסלולי עדות שונים, בהתאם לתוכנית הלימודים בהיסטוריה חמ"ד.
גב' איריס רביבו – המלצת מפמ"ר היסטוריה בחינוך הממלכתי, ד"ר אורנה אתר כץ
נימוקי הבחירה: הגב' איריס רביבו היא מורה להיסטוריה ואזרחות ורכזת מקצוע ההיסטוריה באורט חצור הגלילית. רביבו מורה מסורה, שקדנית, חרוצה, מקצועית ויצירתית בדרכי ההוראה. דוגמה ומופת לנחישות והתמדה. היא משתלמת כל שנה בהשתלמויות מגוונות, לומדת ומעמיקה ומגיעה לימי עיון, כולל גם בשנת המלחמה.
רביבו ראויה להערכה רבה על פועלה ותרומתה להנחלת ההיסטוריה לתלמידיה. היא מלמדת אותם לחשוב מתוך ראייה היסטורית, לשאול שאלות, לנתח קטעי מקור, להשוות בין תהליכים, ולקרוא בספרי הלימוד. היא מעוררת השראה ומעודדת הן את צוות המורים והן את תלמידיה. כל מפגש עמה הוא חוויה של תקווה וראיית הטוב.
למרות הפינוי מביתה ומעירה, קריית שמונה, רביבו מפיצה רוח טובה של עשייה והוראה מעמיקה והכרת הטוב. במהלך שנת המלחמה נסעה מדי יום מגינוסר, לשם פונתה עם משפחתה, לחצור הגלילית, כדי ללמד את תלמידיה בהצלחה. שניים מתוך ארבעת בניה משרתים בצבא, ושני בניה הצעירים לומדים בבתי ספר של מפונים בטבריה. אנו ממליצים בחום ובהערכה רבה להעניק לאיריס רביבו את פרס המורה המצטיינת.
מר שאול מורן – בהמלצת מפמ"ר היסטוריה בחינוך הממלכתי, ד"ר אורנה אתר כץ
נימוקי הבחירה: שאול מורן מחנך ומורה צעיר, אך בעל ניסיון רב בהוראת היסטוריה. הוא מלמד בתיכון 'שקמה' תיכון של המועצה האזורית חוף אשקלון, בקיבוץ יד מרדכי. לאורך השנים לימד מורן במגוון כיתות, בכללן כיתות מב"ר, כיתות עיוניות רגילות ואף כיתת היסטוריה מוגבר. הוא מילא ועדיין ממלא שורה של תפקידים מרכזיים בבית הספר, ובהם חינוך כיתה, ריכוז מקצוע ההיסטוריה, וחבר הנהלת בית הספר.
בשנת הלימודים תשפ"ד פונה מורן מביתו שבקיבוץ יד מרדכי, יחד עם בית הספר. כמחנך מוערך ומנוסה, הוא לקח חלק מרכזי בהקמת בית ספר חליפי לתלמידי 'שקמה', שקם במתחם בית הספר המשותף חוף הכרמל במעגן מיכאל, בניהולו ובתפעולו, כל זאת תוך שהוא ממשיך ללמד היסטוריה ואזרחות, בניסיון לשמור על שגרת לימודים עבור תלמידי בית הספר. לאורך כל התקופה המשיך מורן להעניק הוראה איכותית, מקצועית, יצירתית וחדשנית, המדגישה את השילוב בין הקניית ידע היסטורי לבין פיתוח החשיבה ההיסטורית.
לקראת תום שנה"ל תשפ"ד חזר מורן לביתו ביד מרדכי, אך המשיך בנסיעות ארוכות כדי להמשיך ללמד חלק מתלמידיו שנשארו בבית הספר החליפי במעגן מיכאל.
גב' עולא ח'יר – בהמלצת מפמ"ר היסטוריה במגזר הדרוזי, ד"ר ג'יהאן פרהוד
נימוקי הבחירה: עולא ח'יר מלמדת בחטיבת הביניים ב' בכפר אבו סנאן, בעלת תואר שני מאוניברסיטת חיפה. מלבד עבודתה כמורה מצטיינת, היא משמשת כמדריכה ארצית במקצוע ההיסטוריה במגזר הדרוזי, ומובילה מגוון פלטפורמות לפיתוח טכניקות למידה דיגיטליות המתאימות למאה ה־21, כגון שימוש בבינה מלאכותית. בעבודתה היא מפגינה יכולת ארגון, תכנון וקבלת החלטות מבוססות, זמינות מלאה לצוות, סיוע בפתרון בעיות ושאלות, והובלת הצוות להשגת היעדים. מעבר לכך, מפגינה ח'יר יחס אישי וחם כלפי כל המורים ומצליחה ליצור אווירה תומכת ומעודדת, שמסייעת לכל אחד להגיע למיטב הישגיו. ח'יר מתאפיינת בנעימות, סבלנות ורגישות, תכונות שמעצימות את יכולתה לעבוד עם מורים ואת מסירותה לממונים עליה.
ח'יר השתתפה במשלחת של מורים להיסטוריה בחינוך הדרוזי לפולין, במטרה לקדם את נושא לימוד השואה. בכל התחומים שבהם היא פעילה, ניכרים מסירות ומחויבות, שיתוף פעולה ועבודת צוות, מנהיגות והכוונה, נאמנות לערכי המדינה, החברה הדרוזית והחברה בכלל. היא מאופיינת בהתפתחות מקצועית מתמדת, ואין ספק שבהמשך עבודתה בעתיד היא תוסיף ערך רב לתחום דעת ההיסטוריה.